Σελίδες

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η δίκη των 10 επαναστατών κρατουμένων της ΑΤΙΚ.

Στις 2 Σεπτέμβρη συνεχίστηκε η δίκη των δέκα επαναστατών κρατουμένων της ΑΤΙΚ που κρατούνται από τις 15 Απρίλη του 2015 με την κατηγορία ότι είναι μέλη και καθοδηγητές του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (μαρξιστικού-λενινιστικού). Οι επαναστάτες κρατούμενοι τράβηξαν την προσοχή όλων όταν μπήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου με την στάση τους, ολόρθιοι και με σφιγμένη την γροθιά. Οι κρατούμενοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους συγγενείς και τους συντρόφους τους που ήρθαν να παρακολουθήσουν την δίκη.
Έγινε ένσταση για την μεταγωγή του κρατούμενου Μουσλούμ Ελμά (Müslüm Elma) στην αίθουσα με χειροπέδες. Ο δικαστής Ντουστέρ (Dr. Duster) ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θα ειδοποιήσει τους φρουρούς ασφαλείας ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η τακτική.

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, μετά από άδεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γερμανίας κατατέθηκε αίτηση για ακύρωση των συλλήψεων και της αγωγής. Στην αναφορά επισημάνθηκαν τα ακόλουθα: «Στην απάντηση που δόθηκε σε ερώτηση που κατατέθηκε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, αποκαλύπτεται ότι η δίκη δεν είναι νόμιμη, είναι μια πολιτική δίκη και η δίωξη ασκήθηκε λόγω αποδοχής των ισχυρισμών του τουρκικού κράτους, ενώ αφήνει να φανεί ότι το τουρκικό κράτος υποστηρίζει ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS, την Χεζμπολάχ, τους αδελφούς μουσουλμάνους».
Δήλωσαν ότι «είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση που υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία όπως το ISIS και εφαρμόζει την κρατική τρομοκρατία, που βιώνεται με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ανώτατο βαθμό, τις συλλήψεις δημοσιογράφων και διανοούμενων, τις σφαγές εναντίον του κουρδικού λαού και την στρατιωτική εισβολή στην Ροζάβα, να κατηγορεί τους επαναστάτες ως τρομοκράτες και να τους οδηγεί σε πολιτική δίκη». Απαίτησαν από την Γερμανική κυβέρνηση να αποσύρει την δίκη και να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι και την κάλεσαν να επανεκτιμήσει την βρώμικη συνεργασία με το τουρκικό κράτος για τα δικά της πολιτικά συμφέροντα και να εγκαταλείψει την στάση υποστήριξης στην εφαρμογή της κρατικής τρομοκρατίας του τουρκικού κράτους.
Η εισαγγελία της Γερμανίας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης. Οι δικαστές έκαναν διακοπή 2 ωρών για να εκτιμήσουν το αίτημα σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης. Μετά την διακοπή για την εκτίμηση της προσφυγής, αποφάνθηκε αρνητικά για την απελευθέρωση των κρατουμένων και την απόσυρση της δίκης και δήλωσε ότι είναι υπέρ της διατήρησης της δίκης. Η δίκη συνεχίστηκε με τις συχνές ενστάσεις των κρατουμένων και των συνηγόρων για την ανεπαρκή και λανθασμένη μετάφραση στην διερμηνεία. Η δίκη συνεχίζεται στις 5 Σεπτέμβρη στη 1μμ.

Μετάφραση από http://www.atik-online.net/blog/10-atikli-devrimci-tutsagin-durusmasina-devam-edildi.html