Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Στην δίκη της ΑΤΙΚ δικάζονται οι δημοκρατικές, οι αντιφασιστικές και οι κομμουνιστικές ιδέες στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Συνεχίζεται η δίκη των μελών της ΑΤΙΚ, που ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου στο Μόναχο. Πρόκειται για την κορύφωση μιας δικαστικής-αστυνομικής επιχείρησης που άρχισε στις 15 Απρίλη 2015 σε Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα και Γερμανία. Οι δέκα αγωνιστές κατηγορούνται με κατηγορητήριο -που στήθηκε με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών- ότι είναι μέλη της παράνομης οργάνωσης στην Τουρκία, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (μαρξιστικό-λενινιστικό) (TKP/ML).
Για το τουρκικό φασιστικό κράτος κάθε πολιτική οργάνωση που αγωνίζεται για τα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα θεωρείται «τρομοκρατική». Την ίδια στιγμή, το τούρκικο καθεστώς δολοφονεί καθημερινά Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, διαπράττει μαζικά εγκλήματα στο τουρκικό Κουρδιστάν, διώκει και φυλακίζει δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, παύει εκλεγμένους δημάρχους στις κούρδικες περιοχές και γενικότερα κάθε φωνή που στηλιτεύει την πολιτική των κυβερνήσεων Ερντογάν. Τελευταία επιδιώκει να θέσει εκτός Κοινοβουλίου και νόμου πολιτικά κόμματα που ψηφίστηκαν από εκατομμύρια εκλογείς και προετοιμάζει διώξεις ενάντια στους βουλευτές τους.
Η δίωξη των γερμανικών δικαστικών αρχών είναι αποτέλεσμα των στενών σχέσεων και συμφωνιών της Γερμανίας με την Τουρκία και συνδέεται με την αντιλαϊκή συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό. Η δίκη των Τούρκων αγωνιστών είναι τμήμα των αντιδημοκρατικών πολιτικών έκτακτης ανάγκης που υιοθετούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά και σε κάθε κράτος-μέλος χωριστά. Είναι μια δίκη στην κατεύθυνση της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό στα πλαίσια του αντικομμουνιστικού μνημονίου της ΕΕ και δείχνει για πολλοστή φορά την ψευδεπίγραφη δημοκρατία της Γερμανίας και συνολικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν βρίσκονται μόνο οι αγωνιστές της ΑΤΙΚ. Μαζί τους δικάζεται κάθε δημοκρατική και αντιφασιστική φωνή και συλλογικότητα στην Ευρώπη. Η δίκη της ΑΤΙΚ στην καρδιά της Ευρώπης είναι μια σαφής απειλή της ΕΕ προς όλους τους αγωνιζόμενους, τις προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τους κομμουνιστές, για το τι τους περιμένει αν συνεχίσουν να είναι αντίπαλοι του συστήματος, αν επιμένουν στην προοδευτική και κομμουνιστική άποψη και δράση. Οι απολογίες των Τούρκων αγωνιστών είναι γροθιά στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, είναι υπόδειγμα στάσης για όλους τους αγωνιστές.
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ έγιναν και γίνονται σε Τουρκία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Ισπανία, Βραζιλία, Μεξικό. Σε κάθε δικάσιμο, έξω από το δικαστήριο οργανώνεται από την ΑΤΙΚ και την Διεθνή Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους συγκέντρωση αλληλεγγύης με συμμετοχή αντιπροσωπειών οργανώσεων, συλλογικοτήτων, δημοκρατών και αλληλέγγυων από την Γερμανία και άλλα κράτη.
Η αλληλεγγύη στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ είναι ένα επείγον καθήκον για όλους τους αγωνιστές, εργάτες και εργαζόμενους, πολιτικούς πρόσφυγες, κομμουνιστές και επαναστάτες που μπαίνουν στο στόχαστρο μιας φασίζουσας πολιτικής, είναι η υπεράσπιση των
δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών, των εργαζόμενων και όλων όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΚ, Η ΑΤΙΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ!

ΑΜΕΣΗ ΑΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ