Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

ΑΤΙΚ - Συγκέντρωση υπογραφών για τους διωκόμενους αγωνιστές στη Γερμανία


Η δίκη των αγωνιστών της ΑΤΙΚ στο Μόναχο της Γερμανίας συνεχίζεται. Παράλληλα συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες. Στη χώρα συγκροτήθηκε Επιτροπή Υποστήριξης, συγκεντρώθηκαν ψηφίσματα από σωματεία, οργανώσεις, τοπικές συλλογικότητες κ.ά.. Πραγματοποιήθηκαν, τη μέρα έναρξης της δίκης, συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο καθώς και εκδηλώσεις ή παρεμβάσεις στα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ. Ήδη κυκλοφορεί το παρακάτω κείμενο για το μάζεμα υπογραφών. Όποιος θέλει, άτομο ή συλλογικότητα, να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να απαιτήσει την απελευθέρωση των αγωνιστών μπορεί να στείλει την υπογραφή του στο e-mail της Επιτροπής Υποστήριξης (epitropistirixis@gmail.com). Η λίστα που ακολουθεί θα ανανεώνεται όσο το δυνατόν καθημερινά.
Το κείμενο είναι το εξής:


ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΚ

Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους 10 αγωνιστές της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη (ATIK) που δικάζονται στο ανώτατο δικαστήριο του Μονάχου στη Γερμανία, με ανυπόστατες κατηγορίες. Οι αγωνιστές αυτοί (Müslüm Elma, Haydar Bern, Mehmet Yeşilçalı, Erhan Aktürk, Deniz Pektaş, Sami Solmaz, Musa Demir, D. Banu Büyükvaci, Sinan Aydın και Seyit Ali Uğur), σύρθηκαν στα δικαστήρια λόγω της πολιτικής, συνδικαλιστικής και αγωνιστικής τους δράσης.
Το κατηγορητήριο -που στήθηκε με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών- είναι πως οι δέκα αγωνιστές είναι μέλη της παράνομης στην Τουρκία οργάνωσης, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (μαρξιστικό-λενινιστικό) (TKP/ML). Η κατηγορία βασίζεται στο άρθρο 129 a-b του γερμανικού ποινικού κώδικα (προσθήκη του 2012) που αφορά τη σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό. Για το τουρκικό φασιστικό κράτος βέβαια κάθε πολιτική οργάνωση που αγωνίζεται για τα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα θεωρείται «τρομοκρατική».
Η δίκη αυτή δείχνει για πολλοστή φορά την ψευδεπίγραφη δημοκρατία της Γερμανίας και συνολικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που στοχοποιούν και ποινικοποιούν αγωνιστές, εργάτες και εργαζόμενους, πολιτικούς πρόσφυγες, κομμουνιστές και επαναστάτες. Μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους ίδιους τους λαούς, οι οποίοι μπαίνουν στο στόχαστρο μιας φασίζουσας πολιτικής. Γιαυτό και η αλληλεγγύη στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους αγωνιστές αλλά και συνολικότερα την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών, των εργαζόμενων και όλων όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται.

Καταδικάζουμε τη φασιστική δίωξη ΕΕ-Τουρκίας σε βάρος των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ!

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να ελευθερωθούν άμεσα οι κρατούμενοι αγωνιστές!

Ιούλης 2016

Υπογραφές:  155 (ανανεώνεται συνεχώς)