Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 13 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Με πρωτοβουλία Χανιωτών καλλιτεχνών λάβαμε το παρακάτω κείμενο υπογραφών καταγγελίας των συλλήψεων των αγωνιστών της ΑΤΙΚ.

Ενωμένη Ευρώπη, 15 Απριλίου ’15: Δεκατρείς Τούρκοι εργαζόμενοι αγωνιστές συλλαμβάνονται ταυτόχρονα. Εφτά στη Γερμανία, ένας στη Γαλλία, ένας στην Ελβετία και τέσσερις(!) στην Ελλάδα. Απειλούνται με έκδοση σε Τουρκία –Γερμανία.
Κατηγορούνται με τους τρομονόμους που οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει στην Ευρώπη και αλλού, ότι κάποιοι απ’ αυτούς είναι μέλη του TKP/ML (παράνομο κόμμα στην Τουρκία, όπως εξ’ άλλου και τα περισσότερα, πλην του κυβερνώντος και κάποιων που παριστάνουν την…αντιπολίτευση) και επειδή οι περισσότεροι έχουν ….φυλακιστεί στη χώρα τους για δεκάδες χρόνια!

Όντως οι πιο πολλοί είναι πράγματι πολιτικοί πρόσφυγες με πολύχρονες διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια για την αντιστασιακή τους δράση κατά τη διάρκεια της χούντας του Εβρέν κ.ε. Όλοι τους ωστόσο είναι γνωστά μέλη και στελέχη της ΑΤΙΚ και ουδέποτε έχουν παραβιάσει νόμους των χωρών που τους φιλοξενούν. Η ΑΤΙΚ άλλωστε είναι μια συνομοσπονδία χιλιάδων Τούρκων που εργάζονται στην Ευρώπη και συσπειρώνει πολλές εργατικές ενώσεις, υπάρχει από το 1980 και είναι καθόλα νόμιμη.
Αλλά στην Ε.Ε φαίνεται δεν θεωρείται τρομοκρατία να κρούεις τα τύμπανα του πολέμου! Δεν θεωρείται τρομοκρατία να σκοτώνεις τους διαφορετικούς! Να πνίγεις χιλιάδες μετανάστες! Να σκοτώνεις τη νεολαία με την πορνεία και τα ναρκωτικά! Να οδηγείς χώρες στην ανεργία και τις αυτοκτονίες, όπως στη χώρα μας!
Απεναντίας τρομοκρατία θεωρείται, όταν αντιπαλεύεις όλα αυτά και προπαντός, όταν υπερασπίζεσαι αγωνιστικά τα δικαιώματα σου, τη δημοκρατία και την ελευθερία όπου γης, αξίες που μέχρι πρότινος αποτελούσαν(;) τη φιλοσοφία της Ευρώπης. Είναι βλέπετε και κακό παράδειγμα η συμπεριφορά των “τριτοκοσμικών” αυτών αγωνιστών και δυσκολεύει το ολοκληρωτικό γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους.

Θεωρούμε πως οι συλλήψεις αυτές αποτελούν πρωτίστως απόφαση των Γερμανών «εταίρων» μας προκειμένου να τρομοκρατήσουν του Ευρωπαίους εργαζομένους. Δευτερευόντως, ίσως και να αποτελούν «χατήρι» στο φασιστικό διευθυντήριο της γείτονος. Οι συλλήψεις αυτές αποτελούν ντροπή για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αποτελούν πληγές για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

• Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των Τούρκων αγωνιστών, τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο κι από τα άλλα κράτη.
• Η όποια σκευωρία θα καταρρεύσει.
• Η ΑΤΙΚ δεν είναι μόνη της

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ

1. Αβραμίδης Κώστας, ζωγράφος
2. Αδαμίδης Γιώργος, συγγραφέας
3. Αλεξανδρής Χρήστος, αγιογράφος
4. Βερούλη Ελισσάβετ, μουσικοπαιδαγωγός
5. Κοροβέσης Περικλής, συγγραφέας
6. Κουλουφάκος Πέτρος, εκδότης
7. Μαρκαντωνάκης Γιάννης, εικαστικός καλλιτέχνης
8. Μαχαιρίδης Χρήστος, γλύπτης
9. Μποβιάτσου Λαμπρινή, ζωγράφος
10. Νιόλης Γρηγόρης, χαράκτης
11. Παλλήκαρης Ευτύχης, εικαστικός
12. Παναγιωτάκης Σπύρος, μουσικός
13. Παπαδάκης Μιχάλης, γλύπτης
14. Τσουκάτος Γιάννης, αρχιτέκτονας