Σελίδες

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Σύλλογος εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο ΒΥΡΩΝ"

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» καταγγέλλει τη σύλληψη τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών από την ελληνική αστυνομία καθώς και το κύμα συλλήψεων σε βάρος άλλων 9 Τούρκων πολιτικών προσφύγων σε Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία. Όλοι οι αγωνιστές δραστηριοποιούνται στην ATIK (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν υποστεί σωρεία βασανιστηρίων και διώξεων στην Τουρκία για τη δημοκρατική τους δράση, γεγονός που τους έχει κληροδοτήσει προβλήματα υγείας. Οι συλλήψεις δεν έγιναν για συγκεκριμένες πράξεις. Το κατηγορητήριο είναι ότι οι συλληφθέντες ανήκουν στο κατηγορούμενο στην Τουρκία για «τρομοκρατία» TKP/ML, το οποίο μαζί με σειρά άλλων τούρκικων πολιτικών οργανώσεων βρίσκεται στην παρανομία. Από τους 4 αγωνιστές, η Ozdemir Arzu απαλλάχθηκε στις 30/4 από κάθε κατηγορία και περιμένει να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου, οι Gültekin Erol και Kaya Turgut έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, ενώ ο Pektaş Deniz είναι Γερμανός υπήκοος. Όλοι τους κινδυνεύουν με απέλαση στη Γερμανία ή τη Γαλλία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα συλλαμβάνονται Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες, οι οποίοι στη συνέχεια είτε φυλακίζονται, είτε παραδίδονται στα χέρια των βάρβαρων τούρκικων αρχών που τρομοκρατούν και καταστέλλουν βίαια κάθε δημοκρατική λαϊκή και εργατική κινητοποίηση. Είναι νωπό στη μνήμη μας το περιστατικό του φυλακισμένου Bilgehan Karpat, ο οποίος τέθηκε σε απομόνωση στις φυλακές της Κέρκυρας επειδή αρνήθηκε να υποστεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο.
Το κύμα διώξεων των Τούρκων αγωνιστών είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την πολιτική της φασιστικοποίησης και της καταστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τρομοκρατήσει και να καταπιέσει την εργατική και λαϊκή οργή ενάντια στα μέτρα λιτότητας, την ανεργία και την εξαθλίωση που επιβάλλεται από την ΕΕ και την ΕΚΤ. Δεν είναι καθόλου ξεκομμένες οι διώξεις με την πολιτική δολοφονίας χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που καταφθάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές για να γλιτώσουν από τους πολέμους που δημιούργησαν από κοινού με τις ΗΠΑ τα ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά κράτη.
Αυτό το κλίμα εξακολουθεί να υπηρετεί με τις συλλήψεις, οι οποίες προέκυψαν μετά από ευρωπαϊκά εντάλματα, και η ελληνική κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, ακολουθώντας το δόγμα της «αντιτρομοκρατίας» και της Ευρώπης-φρούριο. Κάτω από τη ρητορική της «τρομοκρατίας», συγκαλύπτουν το αποκρουστικό πρόσωπο του τούρκικου κράτους και τον πραγματικά τρομοκρατικό χαρακτήρα των οικονομικών και στρατιωτικών πολιτικών της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, τη στιγμή που ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς χορεύει αγκαζέ με τον Τούρκο ομόλογό του μπροστά στις κάμερες!
Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση των Τούρκων αγωνιστών σε Ελλάδα και Ευρώπη, την παραχώρηση πολιτικού ασύλου σε όλους ανεξαιρέτως και να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης ή απέλασής τους στην Τουρκία. Μαζί με τις αγωνιστικές-ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην πάλη των λαών Ελλάδας, Τουρκίας και όλης της Ευρώπης ενάντια στην εξαθλίωση και την καταστολή. Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται – δεν φυλακίζονται. Στο δρόμο θα σπάσει η κρατική τρομοκρατία.