Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΧΜ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο Σύλλογος Φοιτητών καταγγέλει τη σύλληψη των τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών που έγινε στις 18 Απριλίου στην Αθήνα από την “αντιτρομοκρατική υπηρεσία” η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.
Οι τρεις τους έχουν άδεις εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών αγώνων τους και ο τέταρτος είναι Γερμανός υπήκοος.
Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία που εκκρεμούσαν σε βάρος τους και η εν τέλει σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος έχουν ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο καθώς δεν τους προσάπτεται καμία κατηγορία. Ουσιαστικά διώκονται για την άποψή τους και τη δημοκρατική τους δράση.

Οι συλλήψεις αυτές είναι επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα και συνολικά η Ε.Ε. απέναντι σε όποιον αγωνίζεται. Μιας πολιτικής που στο όνομα της λεγόμενης “αντιτρομοκρατίας” οδήγησε το τελευταίο διάστημα σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία.
Αυτοί που στηρίζουν και προωθούν αυτήν την πολιτική συγκαλύπτουν, με τον πιο χυδαίο τρόπο, το πραγματικό πρόσωπο του τούρκικου κράτους. Προσπαθούν να κρύψουν ότι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός! Στόχος αυτών των συλλήψεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών και ιδιαίτερα της Τουρκίας.
Ο Φοιτητικός Σύλλογος του ΣΑΧΜ καταγγέλει τις συλλήψεις αυτές εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Τούρκους αγωνιστές.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ