Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ελεύθεροι και πάλι οι 3 κρατούμενοι της ΠΑΡΤΙΖΑΝ Μπανού, Σινάν και Σαμί!


Η δίκη τους παρατείνεται μέχρι την 1η Απρίλη 2020

Στην δικάσιμο της 25 Ιουνίου του 2019 της δίκης του TKP/ML οι τρεις επαναστάτες η Dr. Banu Büyükavcı (Μπανού Μουγιούκαβτζι, ο Dr. Sinan Aydın (Σινάν Αϊντίν) και ο Sami Solmaz (Σαμί Σολμάζ), συνελήφθησαν εκ νέου με την κατηγορία «ότι βγήκαν από την Γερμανία χωρίς άδεια για διακοπές».


Μετά τις διαμαρτυρίες των επαναστατών και των δημοκρατών ενάντια στις συλλήψεις και τις ενστάσεις των δικηγόρων για «μάταιες, κατασκευασμένες και φρονηματικές» συλλήψεις, στις 17 Ιουλίου η Γερουσία αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι.

Επίσης με δελτίο τύπου του γραφείου τύπου του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μονάχου ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής της δίκης που παρατείνεται μέχρι την 1η Απρίλη του 2020.

Η Partizan καλώς όρισε τους απελευθερωμένους αγωνιστές στον αγώνα, δήλωσε ότι η απελευθέρωσή τους είναι αποτέλεσμα του κοινού αγώνα των επαναστατικών και δημοκρατικών οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη ενώ κάλεσε το δημοκρατικό κοινό να συνεχίσει την αλληλεγγύη στους δικαζόμενους στην υπόθεση του TKP/ML. Μια πολιτική δίκη που διεξάγεται με πλήρη ανομία από το Γερμανικό κράτος από τις 17 Ιουνίου του 2016.

Επίσης κάλεσε το κοινό να συμμετέχει στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που θα γίνουν το επόμενο διάστημα με σύνθημα «Λευτεριά στους κρατούμενους της υπόθεσης του TKP/ML και σε όλους τους επαναστάτες κρατούμενους».