Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΑΤΙΚ - Γερμανία: Μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 θα δικάζουν τους κομμουνιστές!

Η δίκη της ΑΤΙΚ, η γνωστή σαν δίκη των κομμουνιστών στο Μόναχο, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του δικαστηρίου, μέχρι τον Ιανουάριο του 2019! Συνεχίζεται με 10 κατηγορούμενους, από τους οποίους οι 5 παραμένουν φυλακισμένοι και οι 5 απελευθερώθηκαν πρόσφατα, με περιοριστικούς όρους, μετά την άρση του εντάλματος σύλληψης. Στις 15 Απρίλη συμπληρώθηκαν τρία χρόνια συνεχούς κράτησης στην απομόνωση, ύστερα από τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα.

Η δίκη, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016, συνεχίζεται στο ανώτατο δικαστήριο του Μονάχου και συνεχώς ανακοινώνονται νέες παρατάσεις για τη διάρκειά της. Οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται και, παρά τη μεγάλη διάρκειά της και το γεγονός πως είναι εργάσιμες μέρες, έξω από το δικαστήριο μαζεύεται πλήθος κόσμου, με τη συμμετοχή δημοκρατών, αριστερών, οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οργανώσεων της αριστεράς. Η άρση των ενταλμάτων σύλληψης οφείλεται σ’ αυτή τη μαζική αγωνιστική διεθνιστική αλληλεγγύη, που ανάγκασε τον τύπο της Γερμανίας να γράφει για τη δίκη των κομμουνιστών, και όχι, όπως έκανε στην αρχή, για «δίκη τρομοκρατών».

Οι σύντροφοι, οι φίλοι και οι συγγενείς δεν τους άφησαν ποτέ μόνους στην αίθουσα του δικαστηρίου. Οι ίδιοι δεν σταμάτησαν ποτέ να χαιρετούν όσους είναι στην αίθουσα, με τη γροθιά σηκωμένη, το σήμα της νίκης και πάνω απ’ όλα με ένα τεράστιο χαμόγελο, που μόνο η εμπιστοσύνη και η ακλόνητη πίστη στον αγώνα για έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο μπορεί να γεννήσει. Κόντρα στη βαρβαρότητα της απομόνωσης, των εκβιασμών, των απειλών και των βασανιστηρίων των γερμανικών φυλακών, σφίγγουν τη γροθιά και χαμογελούν.

Την Παρασκευή 13 Απρίλη, διοργανώθηκε από την ΑΤΙΚ συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το δικαστήριο, με τη συμμετοχή αριστερών οργανώσεων, και ορίστηκε η επόμενη στις 18 του Μάη. Η μέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην Τουρκία, γιατί είναι ημέρα της δολοφονίας του Ιμπραήμ Καϊπάκαγια, ιδρυτή του ΚΚ Τουρκίας /Μαρξιστικού -Λενινιστικού.