Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Δίκη ΑΤΙΚ: Στην Νυρεμβέργη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Καλώς ήρθατε και πάλι ανάμεσά μας στον αγώνα»

Στις 3 του Μάρτη πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση συζήτηση με τους κρατούμενους της δίκης των κομμουνιστών του TKP/ML που αφέθηκαν ελεύθεροι στις 19 Φλεβάρη, που διοργανώθηκε από την Partizan με τίτλο «Καλώς ήρθατε και πάλι ανάμεσά μας στον αγώνα».

Η εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα Villa Leon, άρχισε με την εναρκτήρια ομιλία και τον χαιρετισμό στα τουρκικά και τα γερμανικά. Με αναφορά στα ονόματα όλων των οργανώσεων και των συλλογικοτήτων που έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους κρατούμενους μέχρι σήμερα, τους ευχαρίστησαν καθένα ξεχωριστά για τον κοινό αγώνα και τις προσπάθειές τους.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τις παρεμβάσεις στους δρόμους και την διεθνιστική αλληλεγγύη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν σαν ομιλητές η Μπανού Μπουγιούκαβτζι, ο Σινάν Αϊντίν, ο Σαμί Σολμάζ και ο δικηγόρος Μάνφρεντ Χόρνερ, οι επαναστατικές και δημοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Νυρεμβέργη και ο Μαχμούτ Οζκάν συντόνισε την συζήτηση.

Ήταν ένα ωραίο παράδειγμα της επαναστατικής αλληλεγγύης και συντροφικότητας που σκόρπισε ενθουσιασμό και χαρά. Οι ομιλίες στην εκδήλωση έγιναν με ταυτόχρονη μετάφραση στις γλώσσες των συμμετεχόντων.

Η ελεύθερη από τους συλληφθέντες Μπανού Μπουγιούκαβτζι: «Εμείς στα 8 τμ των κελιών μας ήμασταν πάντα ελεύθεροι. Επειδή σαν συνεχιστές μιας δίκαιης και νόμιμης επαναστατικής υπόθεσης, ξέραμε ότι δεκάδες χιλιάδες συνεχίζουν τον αγώνα έξω και εκατοντάδες χιλιάδες είναι κοντά μας. Ο επαναστατικός αγώνας είναι δίκαιος και νόμιμος. Είμαστε οι συνεχιστές του αγώνα για την απελευθέρωση των καταπιεσμένων λαών και του προλεταριάτου που συνεχίζεται από την εμφάνιση των κοινωνικών τάξεων. Είναι τιμή μας που συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους δημοκράτες και επαναστάτες γερμανούς φίλους μας που δεν μας άφησαν μόνους στην διάρκεια της κράτησης μας, σε όλες τις συλλογικότητες που μας στήριξαν με κοινό αγώνα, σε όλους αυτούς που έγιναν η φωνή μας».

Ο Σαμί Σολμάζ είπε στην ομιλία του «Χαιρετίζουμε όλους εσάς και αυτούς που από διαφορετικές χώρες του κόσμου στάθηκαν αλληλέγγυοι σε μας και σε όλους τους επαναστάτες και τους κομμουνιστές και απλόχερα μας έδωσαν την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στην διάρκεια των 34 μηνών της κράτησής μας. Συμμετέχουμε ενσυνείδητα στον αγώνα για την σωτηρία των εργατών και των καταπιεζόμενων λαών ενάντια στον κόσμο της αδικίας και της ανισότητας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ούτε οι συλλήψεις, ούτε οι πιέσεις δεν θα μας βγάλουν από αυτόν τον δρόμο. Σαν ένας άνθρωπος που φυλακίστηκα στις φυλακές της Τουρκίας πολλά χρόνια, θέλω να πω ότι οι πρακτικές και απομονώσεις στις φυλακές της Γερμανίας και της Ευρώπης δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις φυλακές της Τουρκίας για τους πολιτικούς κρατούμενους. Στο διάστημα της κράτησης οι επιστολές αλληλεγγύης και οι κάρτες από τον γερμανικό λαό και τις προοδευτικές συλλογικότητες μας έδιναν δύναμη και γέμιζαν φως τα σκοτεινά κελιά μας. Με τα πιο θερμά επαναστατικά μας συναισθήματα ευχαριστούμε όλους για την διεθνιστική αλληλεγγύη».

Ο Σινάν Αϊντίν: «Χωρίσαμε πριν 34 μήνες, συλλαμβάνοντάς μας ήθελαν να μας αποκόψουν από σας και τον αγώνα αλλά δεν το κατάφεραν. Εμείς κερδίσαμε αυτή την υπόθεση. Με την δική σας επαναστατική αλληλεγγύη και τις προσπάθειές σας, με την συμμετοχή των διεθνών επαναστατικών και δημοκρατικών δυνάμεων, συντρίψαμε την φασιστική αντιδραστική πολιορκία που προσπάθησε να μας πνίξει. Αντιστεκόμενοι εμείς από μέσα και εσείς από έξω, διαδίδοντας το δίκιο μας στους δρόμους , θέτοντας το θέμα στην ημερήσια διάταξη της κοινής γνώμης, αναγκάσαμε να οπισθοχωρήσει το γερμανικό κράτος. Το αποτέλεσμα του αγώνα των επαναστατών και δημοκρατών φίλων μας, της δικής σας υποστήριξης στους δρόμους, στο διαδίκτυο, έσπασαν την σιωπή των γερμανικών ΜΜΕ, έστρεψαν την προσοχή στις βρώμικες διαπραγματεύσεις του γερμανικού κράτους με το τουρκικό κράτος που ήθελαν στο όνομά μας, να παρουσιάσουν την πάλη μας ως τρομοκρατία. Η δίκη συνεχίζεται. Πέντε σύντροφοί μας είναι ακόμη κρατούμενοι. Δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα που θα βγουν και οι ποινές που θα επιβληθούν. Σαν επαναστάτες κομμουνιστές, δεν θα παραιτηθούμε ποτέ από τις ιδέες μας που θεωρούμε σωστές ούτε από την πάλη για τα ιδανικά μας. Πρέπει να ενισχύσουμε τον αγώνα στην Γερμανία ενάντια σε κάθε είδους καταστολή και συλλήψεις, για την κατάργηση του γνωστού αντιδραστικού νόμου 129 a-b και όλων των παράνομων κατασταλτικών νόμων. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Χαιρετίζω εσάς και όλες τις συλλογικότητες με τα πιο εγκάρδια επαναστατικά συναισθήματα».

Αφού μοιραστήκαμε τις ομιλίες και τα συναισθήματα των απελευθερωμένων κρατούμενων, ο δικηγόρος του Σινάν Αϊντίν, Μάνφρεντ Χόρνερ, πληροφόρησε το κοινό για το αβάσιμο κατηγορητήριο στη δίκη του TKP/ML που συνεχίζεται ακόμη στο δικαστήριο του Μονάχου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες εκ μέρους της ΚΕ του MLPD, εκπροσώπων των οργανώσεων και συλλογικοτήτων HDK-A Νυρεμβέργης, SYKP, KPD και Karawane. Προσφέρθηκαν δώρα στην Μουγιούκαβτζί που στάλθηκαν από τους φυλακισμένους στην Γερμανία Φιλιπινέζους. Ένας Γερμανός που παρακολουθούσε την εκδήλωση είπε «Δεν γνώριζα κανέναν από σας, έμαθα για σας από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ. Σήμερα που σας άκουσα, που είδα την στήριξη προς εσάς, πίστεψα ακόμη περισσότερο ότι έχετε δίκιο. Καταγγέλλω την άδικη και απάνθρωπη δίωξη και τις συλλήψεις του γερμανικού κράτους.

Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα που ετοιμάστηκε στα σπίτια των συντρόφων της Partizan της Ουλμ και της Νυρεμβέργης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε μια φιλική, συντροφική, εγκάρδια και ζεστή ατμόσφαιρα με μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

http://www.avrupahaber3.org/