Σελίδες

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΕΚΤΑΣ ΝΤΕΝΙΖ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Την έκδοση στη Γαλλία του Τούρκου αγωνιστή της ΑΤΙΚ Deniz Pektas αποφάσισε σήμερα ο Άρειος Πάγος. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αναβολή προκειμένου να αποσταλεί μεταφρασμένη σχετική καταδικαστική απόφαση Γαλλικού δικαστηρίου με βάση την οποία εκζητήθηκε για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Ταυτόχρονα δεν έκανε δεκτό αίτημά του να ολοκληρώσει την ποινή του στη χώρα μας. Ως “αστείο” και για “τα μάτια του κόσμου” ακούστηκε ο όρος να μην επαναπροωθηθεί στη γενέτειρά του Τουρκία που συμπεριέλαβε η απόφαση, αφού σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο δε δεσμεύει το Γαλλικό κράτος.
Η απόφαση αυτή καταδεικνύει τα όρια της Δικαιοσύνης και στη χώρα μας, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις δικών πολιτικού περιεχομένου όπως η συγκεκριμένη. Ακόμη περισσότερο φανερώνει το πλαίσιο κίνησης συνολικά του πολιτικοκοινωνικού σχηματισμού, ιδιαίτερα όταν απαιτείται ευθυγράμμιση σε πολιτικές σκοπιμότητες ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών. Κανένα ζήτημα δεν αφήνεται στη τύχη του και πάντως σίγουρα όταν έχει φτάσει σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο.
Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη της έκδοσης του Τούρκου αγωνιστή και δε μπορεί πλέον να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την αστική δικαιοσύνη. Η εκκωφαντική σιωπή της μήνες τώρα, η άρνησή της να πάρει δημόσια θέση δείχνει την υποταγή της στις ισχυρές ευρωπαϊκές καγκελλαρίες και τη συνέργειά της στο κύμα διώξεων Τούρκων αγωνιστών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η Επιτροπή Στήριξης των Τούρκων Αγωνιστών της ΑΤΙΚ έχοντας μέχρι στιγμής πετύχει το στόχο της απελευθέρωσης τριών από τους τέσσερεις αρχικά συλληφθέντες συνεχίζει το αγώνα της για τη χορήγηση σ' αυτούς πολιτικού ασύλου. Ενώνει τη φωνή της με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να σταματήσουν οι διώξεις και ν' απελευθερωθούν όλοι οι Τούρκοι αγωνιστές που εξακολουθούν να κρατούνται.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΑΘΗΝΑ, 22/7/2015

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ