Σελίδες

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Τετάρτη 22 Ιουλίου η απόφαση για τον Pektaş Deniz

Να μην επιτρέψουμε να εκδοθεί ο Deniz Pektas!
Να αφεθεί ελεύθερος!
Όλοι στον Άρειο Πάγο, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, ώρα 11:30 π.μ.

Στην γεμάτη από αλληλέγγυους Έλληνες και Τούρκους αγωνιστές αίθουσα του Αρείου Πάγου έγινε η δίκη του Deniz Pektas, αριστερού αγωνιστή της ΑΤΙΚ. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, ώρα 12 το πρωί, όπου καλούνται όλοι οι δημοκράτες αγωνιστές να είναι παρόντες.
Ήταν μια δίκη κρίσιμη για τη ζωή και την ελευθερία του Τούρκου αγωνιστή. Μια δίκη κρίσιμη για την πάλη των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας αλλά και της Ευρώπης. Η απόφαση που θα εκδοθεί είτε θ' ανοίξει το δρόμο στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών αλλά και πίσω από αυτούς των κυβερνήσεων των χωρών που συμπαρατάσσονται μαζί τους, να εκζητούν τους κομμουνιστές αγωνιστές, παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε δικαίωμα άρνησης άλλης χώρας, είτε θα βάλει ακόμα μια παρακαταθήκη, ως αποτέλεσμα της νίκης του κινήματος συμπαράστασης, σαν αυτή της μη έκδοσης του Erol Gultekin.
Ήταν μια δίκη όπου το μόνο σαφές ήταν η απαίτηση του γαλλικού ιμπεριαλισμού: "Θέλουμε τον Deniz Pektas!". Γιατί το διάτρητο γαλλικό αίτημα έκδοσης δεν περιελάμβανε κανένα απολύτως στοιχείο που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την ελληνική έννομη τάξη. Καμία νομικά βάσιμη σύνδεση της πράξης, του είδους της συμμετοχής του αγωνιστή σε αυτήν, του χρόνου και του τόπου. Η αοριστία της κατηγορίας της «συμμετοχής σε εγκληματική συμμορία με σκοπό προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών», χωρίς την αναφορά διάπραξης κάποιας ενέργειας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βρει έρεισμα στην ελληνική νομοθεσία και να πληροί την απαραίτητη προϋπόθεση του διττού αξιοποίνου, για ν αποφασιτεί η έκδοσή του.
Είναι δε φανερό πως σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος, ανοίγει το δρόμο και επιτρέπει τη σύλληψη του αγωνιστή από οποιοδήποτε κράτος της Ευρώπης και για ο,τιδήποτε.