Σελίδες

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας για τις συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών

Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας καταγγέλλει τις συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών, του Gültekin Erol, του Kaya Turgut, του Pektaş Deniz και της Ozdemir Arzu, που έγιναν στις 15 και 18 Απρίλη, από την «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους - καθώς και την συνεχιζόμενη παράνομη προφυλάκιση του πολιτικού πρόσφυγα Mustafa Lafci στην Θεσσαλονίκη.
Ο Gültekin Erol, ο Kaya Turgut και η Ozdemir Arzu έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων, ενώ ο Pektaş Deniz είναι Γερμανός υπήκοος. Η Ozdemir Arzu απαλλάχθηκε στις 30/4 από κάθε κατηγορία και περιμένει να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου. Αλληλέγγυοι είμαστε και στον Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα Mustafa Lafci που είναι προφυλακισμένος εδώ και 6 μήνες στην Θεσσαλονίκη χωρίς κανένα στοιχείο σε βάρος του και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του.

Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και η σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος έχουν ξεκάθαρο πρόσημο, καθώς δεν τους προσάπτεται καμία κατηγορία. Ουσιαστικά διώκονται για τις πολιτικές απόψεις τους και για τη δημοκρατική τους δράση! Οι συλλήψεις αυτές είναι το επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα και συνολικά η ΕΕ και οι ΗΠΑ ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Πολιτικής που, στο όνομα της λεγόμενης «αντιτρομοκρατίας», οδήγησε το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της ΕΕ, σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία και διαρκείς επιθέσεις σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Αυτοί που στηρίζουν και προωθούν αυτήν την πολιτική ενάντια στους τούρκους αγωνιστές, είναι οι ίδιοι που στοχοποιούν όλους τους κοινωνικούς αγωνιστές σε κάθε χώρα που αντιδρούν ενάντια στα Μνημόνια, τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές, τον πόλεμο, τον φασισμό και τις καταστροφές που προκαλεί η βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Η ΟΚΔΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις αυτές και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους Τούρκους αγωνιστές που είναι ταξικά μας αδέλφια.
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
• ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!



Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
ergatikipali@okde.gr                      www.okde.gr