Σελίδες

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μουσλούμ Ελμά*: «Η πάλη ανάμεσα τους καταπιεστές και τους καταπιεσμένους είναι αδιάκοπη και αναπόφευκτη!»

Ο κόσμος για μας είναι μια πατρίδα! Η αντίσταση των καταπιεσμένων, των διωκόμενων και των εκμεταλλευόμενων είναι δικαίωμα παντού στον κόσμο. Σ’ αυτήν τη βάση εμείς οι σοσιαλιστές στην περιοχή της Τουρκίας και οι εργαζόμενοι από διαφορετικά έθνη συμμετείχαμε στην πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας, την ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό. Εξαιτίας αυτού, για πολλούς μήνες αντιμετωπίσαμε διώξεις και βασανιστήρια.
Ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας το περάσαμε στις φυλακές της Τουρκίας. Αφού βγήκαμε από τις φυλακές, έπρεπε να φύγουμε από τα χώματα όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης και των διώξεων. Με βάση τα δικαιώματα που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες φτάσαμε σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ζητήσαμε πολιτικό άσυλο. Η αποδοχή του αιτήματός μας σημαίνει ότι στην Τουρκία έχουμε υποστεί διώξεις και η ζωή μας απειλείται.

Αλλά όταν το διακύβευμα είναι τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, τότε δεν σέβονται τις ανάγκες των ανθρώπων και το δίκαιο  και εξαπολύουν πολεμικές πρακτικές ενάντια στους λαούς. Ξέρουμε, αυτή είναι μια ταξική στάση! Η πάλη ανάμεσα τους καταπιεστές και τους καταπιεσμένους είναι αδιάκοπη και αναπόφευκτη. Όπως φαίνεται και στη δίκη μας, στην πραγματικότητα δικάζεται το νόμιμο και δίκαιο δικαίωμα των καταπιεσμένων λαών να παλεύουν.
Πράγματι, δεν είναι έκπληξη για εμάς η σύλληψη των επαναστατών από την Τουρκία και το Τούρκικο Κουρδιστάν από τη γερμανική ιμπεριαλιστική αστική τάξη. Ενόσω το φασιστικό τουρκικό κράτος μετέτρεπε το τούρκικο Κουρδιστάν σε λίμνη αίματος, κάθε στιγμή ένιωθε δίπλα του τη θερμή φιλία της Άγκελα Μέρκελ, ήταν κατά κάποιον τρόπο μια διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές αστικές τάξεις και τους λακέδες τους, ενάντια στους επαναστάτες!
Αν οι επιθέσεις των ιμπεριαλιστών και των αντιδραστικών δεν γνωρίζουν σύνορα, και η δική μας αντίσταση δεν πρέπει να γνωρίζει σύνορα. Να ενωθούμε ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους αντιδραστικούς του κόσμου. Η πάλη μας μπορεί να βάλει τέλος στον ιμπεριαλισμό και στην παγκόσμια αντίδραση που βρίσκονται στο προσκήνιο της ιστορίας και να μπορέσουν να ζήσουν με αδελφοσύνη και ειρήνη στον κόσμο.
Δίπλα σας βρίσκεται η Μέση Ανατολή και η γύρω περιοχή είναι αντιμέτωπη με μια μεγάλη καταστροφή. Οι δημιουργοί αυτής της καταστροφής είναι οι ιμπεριαλιστές. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την εμφάνιση του ΙΣΙΣ και άλλων θρησκευτικών δυνάμεων ενάντια στις επαναστατικές εστίες είναι οι ιμπεριαλιστές και οι αστικές τάξεις.
Η αχαλίνωτη εκμετάλλευση και η απληστία τους προκάλεσαν στην περιοχή μια έκρηξη φτώχειας. Αυτές οι αντεπαναστατικές οργανώσεις που δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν με μεσαιωνικές σκοταδιστικές μεθόδους μαζεύουν δυνάμεις ανάμεσα στα συντρίμμια, τη φτώχεια και την απόγνωση που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.
Αυτό το πλαίσιο και οι αιτίες για τη δημιουργία τους προετοιμάστηκαν με την κατοχή του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Να σκύψουμε και να δούμε αυτά τα γεγονότα. Σήμερα ακόμη περισσότερο πρέπει να υπερασπιστούμε την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη στους μουσουλμανικούς λαούς. Απέναντι σε κάθε είδους ρατσιστικές και φασιστικές κινήσεις και στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, να αναβαθμίσουμε ακόμη πιο πολύ το σύνθημα «εργάτες και καταπιεσμένοι λαοί όλου του κόσμου, ενωθείτε» !
Όποια και αν είναι η θρησκεία και η εθνικότητα, όλοι οι καταπιεσμένοι λαοί είναι αδέλφια. Σήμερα οι κυρίαρχες δυνάμεις προσπαθούν να μας χωρίσουν σε βάση θρησκευτική και δογματική, να μας κάνουν εχθρούς μεταξύ μας. Σ’ αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να μπούμε!
Όπως αντιμετωπίζουμε τις ύπουλες βόμβες που έσκασαν στο Παρίσι και στο Βέλγιο από την αντεπαναστατική συμμορία, το λεγόμενο ΙΣΙΣ, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αντιταχθούμε και στις βόμβες που ρίχνουν στη Συρία και στο Ιράκ οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Η καταστροφή των πόλεων και των κωμοπόλεων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μοναχά με ανακοινώσεις !
Και μην ξεχνάτε! Οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που σήμερα φτάνουν στις πόρτες σας είναι η φυσική συνέπεια της φτώχειας και των καταστροφών που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές σ’ αυτές τις χώρες “

* Ο  Μουσλούμ Ελμά είναι ένας από τους δέκα αγωνιστές της ΑΤΙΚ που δικάζονται αυτόν τον  καιρό στο Μόναχο. Το κείμενο είναι τμήμα της γραπτής δήλωσής του στο δικαστήριο, τον Ιούνιο του 2016, αναφορικά με τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί από τις γερμανικές αρχές. Ολόκληρο το κείμενο στα τουρκικά βρίσκεται στην ιστοσελίδα που δημοσιεύει όλες τις εξελίξεις γύρω από τη δίκη , www.tkpml-prozess-129b.de/wp-content/uploads/2016/07/07.-HV-Tag-2016.07.15.-Erklärung.Elma_.TR_.15.07.2016.pdf