Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

ΣΜΕΔ: Ψήφισμα συμπαράστασης στην ΑΤΙΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΚ

Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους 10 αγωνιστές της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη (ATIK) που δικάζονται στο Μόναχο της Γερμανίας με ανυπόστατες κατηγορίες. Οι αγωνιστές αυτοί (Müslüm Elma, Haydar Bern, Mehmet Yeşilçalı, Erhan Aktürk, Deniz Pektaş, Sami Solmaz, Musa Demir, D. Banu Büyükvaci, Sinan Aydın και Seyit Ali Uğur) σύρθηκαν στα δικαστήρια λόγω της πολιτικής, συνδικαλιστικής και αγωνιστικής τους δράσης.
Το κατηγορητήριο –που στήθηκε με στοιχεία των τουρκικών αρχών– ισχυρίζεται πως οι δέκα αγωνιστές είναι μέλη της παράνομης στην Τουρκία οργάνωσης Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) (TKP/ML). Για το τουρκικό κράτος, βέβαια, κάθε πολιτική οργάνωση που αγωνίζεται για τα εργατικά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα θεωρείται «τρομοκρατική».

Η δίκη αυτή δείχνει για πολλοστή φορά την ψευδεπίγραφη δημοκρατία της Γερμανίας και συνολικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που στοχοποιούν και ποινικοποιούν αγωνιστές, εργάτες και εργαζόμενους, πολιτικούς πρόσφυγες, κομμουνιστές και επαναστάτες. Μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους ίδιους τους λαούς, οι οποίοι μπαίνουν στο στόχαστρο μιας φασίζουσας πολιτικής.
Γι’ αυτό και η αλληλεγγύη στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους αγωνιστές, αλλά συνολικότερα την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών, των εργαζόμενων και όλων όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στους αγώνες του τουρκικού και κουρδικού λαού ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό,

• Καταδικάζουμε τη φασίζουσα δίωξη ΕΕ-Τουρκίας σε βάρος των
Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ.
• Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να ελευθερωθούν άμεσα
οι κρατούμενοι αγωνιστές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΜΕΔ

Η Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας