Σελίδες

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο τύπου για τη σύσκεψη της Επιτροπής (Παρασκευή 30/9)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/9/2016 σύσκεψη της Επιτροπής Υποστήριξης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ και τους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΑΤΙΚ, του ΜLΚP, του Ενωτικού Επαναστατικού Κόμματος από την Τουρκία, του ΚΚΕ(μ-λ), του Μ-Λ ΚΚΕ, της ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), της ΛΑΕ, και άλλοι αγωνιστές του κινήματος.

Στη σύσκεψη τέθηκε το ζήτημα των δικών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία αλλά και των δράσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν από την επιτροπή για να αναδείξει το ζήτημα της απελευθέρωσης των αγωνιστών της ΑΤΙΚ όπως και της αλληλεγγύης στον Τούρκικο και Κουρδικό λαό. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της ανάδειξης του ζητήματος της αλληλεγγύης στην πάλη των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, όπως επίσης και το ότι στην Γερμανία αυτή τη στιγμή, στην καρδιά της Ευρώπης, δικάζονται και διώκονται οι Κομμουνιστικές ιδέες.

Η επιτροπή το επόμενο διάστημα προσανατολίζεται στο να διοργανώσει μια ανοιχτή εκδήλωση για το ζήτημα όπως επίσης και μια συνέντευξη τύπου που θα προηγηθεί. Η επιτροπή θα εκδώσει αφίσα όπως και προκήρυξη για να προπαγανδίσει το ζήτημα, αλλά και θα διοργανώσει το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη την ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης που θα καλεστεί από την ΑΤΙΚ συλλαλητήριο στην Αθήνα με κατεύθυνση την Γερμανική Πρεσβεία.

Επιτροπή Υποστήριξης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ και τους πολίτικους πρόσφυγες από την Τουρκία
epitropistirixis.blogspot.gr