Σελίδες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση για την ΑΤΙΚ στην ΑΣΟΕΕ (26/10)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση-συζήτηση της Επιτροπής Υποστήριξης στους Τούρκους Αγωνιστές της ΑΤΙΚ την Τετάρτη 26/10 στην ΑΣΟΕΕ. Παρευρέθηκαν αρκετές δεκάδες αγωνιστές καθώς και εκπρόσωποι των οργανώσεων και συλλογικοτήτων που συγκρότησαν και στηρίζουν την Επιτροπή.

Το πάνελ της εκδήλωσης αποτελούσαν ο Σπ. Παπακωνσταντίνου (ΚΚΕ(μ-λ)) που έκανε το άνοιγμα της εκδήλωσης και οι (με τη σειρά που μίλησαν), Ταξιάρχης Χρήστου (Μ-Λ ΚΚΕ), ο Gültekin Erol εκ μέρους της ΑΤΙΚ , Π. Αντωνόπουλος (ΝΑΡ) και η Μάνια Μπαρσέφσκι (ΛΑ.Ε.). Να υπενθυμίσουμε ότι ο Gültekin Erol είναι ένας από τους τέσσερις αγωνιστές που συνελήφθησαν πέρυσι στην Ελλάδα στα πλαίσια των πανευρωπαϊκών συλλήψεων μελών της ΑΤΙΚ, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας του Μονάχου, αλλά και ένας από τους τρεις που τελικά κατάφερε το κίνημα αλληλεγγύης να επιβάλει την απελευθέρωσή τους. Από τις συλλογικότητες και τις οργανώσεις που επίσης συμμετέχουν στην Επιτροπή παρέμβαση πραγματοποίησε η Κόντρα ενώ η Ροσινάντε εξέδωσε και μοίρασε σχετική ανακοίνωσή της.
Τοποθετήσεις και δηλώσεις αλληλεγγύης προς τους αγωνιστές αλλά και στήριξης των προσπαθειών της Επιτροπής υπήρξαν από τις Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, την Πορεία, την Ταξική Πορεία, το Τραβέρσο, και αρκετούς μεμονωμένους συμμετέχοντες στην συζήτηση.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση της Τασούλας Γκενίδου, μέλους της αντίστοιχης Επιτροπής Στήριξης της Θεσσαλονίκης, η οποία ανέδειξε την ουσία της δίκης και ανάμεσα στα άλλα διάβασε αποσπάσματα από τις απολογίες των δικαζόμενων, μέσα από τις οποίες διακρίνεται έντονα, πως οι κομμουνιστικές ιδέες δεν μπορούν να φυλακιστούν, δεν μπορεί να τις δικάσει αυτό το σάπιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, δεν τρομοκρατούνται.

Κοινός τόπος των τοποθετήσεων ήταν η αμέριστη αλληλεγγύη στους Τούρκους Αγωνιστές της ΑΤΙΚ, που στο πρόσωπό τους διώκεται και στοχοποιείται κάθε δημοκρατική, προοδευτική, αριστερή, επαναστατική και κομμουνιστική φωνή. Κάτι που άλλωστε πλέον επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη στη Γερμανία. Η παραδοχή δηλαδή ότι οι αγωνιστές αυτοί δε δικάζονται για τρομοκρατία αλλά γι’ αυτό που είναι και πρεσβεύουν, καθώς και ότι η συνέχιση, όπως και η κατάληξη της δίκης, θα είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων που θα παρθούν από τη γερμανική κυβέρνηση. Ακόμη και δικαστές έχουν παραδεχθεί ότι πρόκειται για καθαρά πολιτική δίκη, για δίκη φρονημάτων, αν και έχουν την υποχρέωση να δικάσουν.

Απ’ όλες τις τοποθετήσεις αναδείχτηκε η προσπάθεια της Ε.Ε. και των ιμπεριαλιστών, να συκοφαντήσουν και να εξισώσουν τον κομμουνισμό και τους αγώνες όσων αντιστέκονται, με τον φασισμό και την τρομοκρατία, τα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών και το μαύρο μέλλον που επιφυλάσσουν για τους λαούς και την εργατική τάξη. Μια πλούσια συζήτηση, η οποία κατάφερε να θέσει σημαντικά ζητήματα και την ανάγκη να εκφραστεί με όλες μας τις δυνάμεις και πρακτικά η αλληλεγγύη στους Αγωνιστές της ΑΤΙΚ, στον Τούρκικο και Κουρδικό λαό ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Τέλος τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης αυτής της πρωτοβουλίας και της διεύρυνσής της και προς άλλους αγωνιστές και συλλογικότητες, προς όλο τον εργαζόμενο λαό, ώσπου να καταφέρουμε την απελευθέρωση των Αγωνιστών.