Σελίδες

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙ Ν' ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο PEKTAS DENIZ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ (1ος Οροφος) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΙΟΥΛΗ, 10:30 π.μ.

Ένας από τους αρχικά τέσσερεις συλληφθέντες Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ, ο Pektaş Deniz, εξακολουθεί να παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, ύστερα από την τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψή τους στα μέσα Απρίλη 2015. Κινδυνεύει να εκδοθεί στη Γαλλία μετά από σχετικό ευρωένταλμα και η υπόθεσή του θα κριθεί οριστικά στον Άρειο Πάγο την 1/7/2015. Οι υπόλοιποι τρεις αγωνιστές Ozdemir Arzu, Gültekin Erol και Καya Turgut αφέθηκαν ελεύθεροι, περιμένοντας απάντηση στο αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.
Και οι τέσσερεις αυτοί Τούρκοι αγωνιστές δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), οργάνωσης γνωστής για τους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και δημοκρατικούς της αγώνες ενάντια στο ανελεύθερο-αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας καθώς και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τούρκων και γενικότερα των μεταναστών στη γηραιά ήπειρο. Για τους αγώνες τους αυτούς έχουν διωχθεί και φυλακιστεί για πολλά χρόνια στα μπουντρούμια της Τουρκίας, ορισμένοι έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στην υγεία τους απ' τα βασανιστήρια.
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο μιας συντονισμένης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο επιχείρησης των διωκτικών αρχών. Εκτός από τη χώρα μας, μέλη της ΑΤΙΚ συνελλήφθησαν σε Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό είναι “έγκλημα” για τις καγκελαρίες της ΕΕ. Η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που με συστηματικό τρόπο προωθείται στο πλαίσιο της άγριας ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής επίθεσης στην εργατική τάξη και τους λαούς βρίσκει πεδίο εφαρμογής μέσω του αντιδραστικού ευρωεντάλματος σε βάρος και αυτών των αγωνιστών.
Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται επιδεικτικά να πάρει θέση στο πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει, αφήνοντας τις τύχες των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ στα χέρια της δικαιοσύνης που δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη για το σύνολο των περιπτώσεων αυτών.
Η Επιτροπή εντείνει τη δράση της το επόμενο διάστημα πιστεύοντας ακράδαντα ότι πραγματική ασπίδα των αγωνιστών αυτών είναι η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε κάθε στάδιο των εκκρεμών διαδικασιών. Οι φρονηματικές-πολιτικές διώξεις των Τούρκων αγωνιστών μπορούν να μη περάσουν με τη πλατιά κινητοποίηση και φυσική παρουσία εργαζόμενων και λαού. Νικηφόρο αποτέλεσμα αυτής της κατεύθυνσης ήταν η απελευθέρωση των τριών αγωνιστών της ΑΤΙΚ και η ακύρωση γερμανικού ευρωεντάλματος για τον Gültekin Erol, απόφαση που ανοίγει νέους δρόμους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων πολιτικά διωκόμενων.
Τα δεκάδες (πάνω από 135) ψηφίσματα μαζικών φορέων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, οι δεκάδες (πάνω από 80) υπογραφές προσωπικοτήτων από τον πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο, το κύμα συμπαράστασης που συνεχίζεται σ' όλη τη χώρα είναι ενδεικτικά τόσο των δημοκρατικών και προοδευτικών αισθημάτων του λαού μας όσο και της απαίτησης για την τελική δικαίωση των Τούρκων αγωνιστών και την επίτευξη των στόχων της Επιτροπής.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ PEKTAS DENIZ!

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΥΡΩΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ!

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!

Καλούμε σε μαζική παρουσία την Τετάρτη 1/7/15, 10:30 π.μ., στον Άρειο Πάγο (1ος Όροφος, Λεωφ. Αλεξάνδρας)


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ
24.6.2015