Σελίδες

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η ειρήνη στο Αιγαίο και σ’ όλη τη γύρω περιοχή διασφαλίζεται με την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης με τους γύρω λαούς και όχι με την εγκατάσταση νέων βάσεων θανάτου που υπόσχεται στους αμερικανονατοϊκούς ο υπουργός άμυνας της κυβέρνησης Π. Καμένος.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την αισχρή εκδούλευση που παρέχει στους γερμανούς και σε όποιους άλλους ιμπεριαλιστές συλλαμβάνοντας και κρατώντας βδομάδες τώρα στον Κορυδαλλό με την απειλή της απέλασης στην Τουρκία ή όπου αλλού τους τρεις τούρκους αγωνιστές της ATIK (Συνοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη).
Όπως φαίνεται τα νέα αντιλαϊκά μνημόνια δεν είναι το μόνο χρέος των ντόπιων δυναστών απέναντι στους ξένους δυνάστες του λαού μας. Και για την ειρήνη και για τη δημοκρατία στη χώρα μας και στην περιοχή χρειάζεται επαγρύπνηση και αγώνας.

Οι τρεις τούρκοι αγωνιστές της ΑΤΙΚ συνελήφθησαν στην Αθήνα στις 15-18 Απρίλη στο πλαίσιο πογκρόμ συλλήψεων στελεχών της οργάνωσης σ’ όλη την Ευρώπη παρά το γεγονός ότι η ΑΤΙΚ δρα χρόνια τώρα νόμιμα στην Ευρώπη διεκδικώντας ειρήνη, δημοκρατία και δικαιώματα συσπειρώνοντας στις γραμμές της χιλιάδες τούρκους μετανάστες. Οι συλλήψεις και οι κρατήσεις γίνονται με βάση το γεγονός ότι το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας κρίνει τη δράση τους παράνομη και τρομοκρατική όπως άλλωστε συμπεριφέρεται απέναντι σε χιλιάδες αγωνιστές σ’ αυτή τη χώρα και ουσιαστικά απέναντι στο σύνολο των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων.

Όλοι την Τρίτη στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία της Αγοράς για ν’ απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση των τριών αγωνιστών της ΑΤΙΚ που κρατούνται στον Κορυδαλλό και να τους δοθεί άμεσα πολιτικό άσυλο.
Ψηφίσματα αλληλεγγύης με τα παραπάνω αιτήματα έχουν ήδη εκδοθεί από πλειάδα φορέων σ’ όλη τη χώρα και μεταξύ αυτών στο νομό μας από

• Εργατικό Κέντρο Χανίων
• Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων
• Σύλλογο εργαζομένων του γεν. νοσοκομείου Χανίων «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
• Δ.Σ. Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων
• Σύλλογος φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης
• ΕΛΜΕ Χανίων και Γενική Συνέλευση
• Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων
• Πρωτοβουλία Αντίστασης