Σελίδες

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Παρέμβαση της Επιτροπής Υποστήριξης των Τούρκων αγωνιστών στο Μοναστηράκι

Μαζική παρέμβαση της Επιτροπής Υποστήριξης των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για 2,5 περίπου ώρες στην Αθήνα, στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Στήθηκε τραπεζάκι με υλικά, ενώ με ντουντούκα κλήθηκαν οι εργαζόμενοι και ο λαός να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση και πορεία της ερχόμενης Τρίτης, 19 Μάη, στις 7:00 μ.μ. στα Προπύλαια. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις της Επιτροπής παράλληλα με ένα πιο αναλυτικό 8πτυχο που διακινούν μέρες τώρα οι ίδιοι οι Τούρκοι αγωνιστές της ΑΤΙΚ.
Πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί τόσο σε άλλες χώρες της Ευρώπης όσο και στη χώρα μας, αφού οι ειδήσεις στα μεγάλα ΜΜΕ δεν περιλαμβάνουν σκόπιμα την προβολή του συγκεκριμένου γεγονότος που αναδεικνύει τόσο την ιμπεριαλιστική πολιτική τρομοκράτησης και καταστολής όσων αγωνίζονται όσο και τον εξωραϊσμό του τούρκικου αντιδραστικού καθεστώτος με τις πλάτες των ισχυρών καγκελαριών της ΕΕ.

Παράλληλα γίνονται πλατιά γνωστές οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διώκει τους 4 αγωνιστές της ΑΤΙΚ στη χώρα μας και υποτάσσεται στις απαιτήσεις Γερμανίας και Γαλλίας για την έκδοσή τους, ενώ εκκρεμεί αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου για τους 3 από αυτούς.
Ο δημοκρατικός κόσμος κατανοεί ότι η απόσταση μεταξύ αυτών που συμβαίνουν στους τούρκους αγωνιστές και τον δικό μας λαό αναφορικά με τον αγώνα και την προοπτική του δεν είναι καθόλου μεγάλη.
Το κλίμα φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής είναι απότοκο της στόχευσης του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου να τσακίσει κάθε αντίσταση και διεκδίκηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Να μη τους το επιτρέψουμε.
Να δικαιωθούν οι τούρκοι αγωνιστές της ΑΤΙΚ