Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

Δύο από τους αρχικά τέσσερεις συλληφθέντες Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ, ο Pektaş Deniz και ο Kaya Turgut εξακολουθούν να παραμένουν στις φυλακές Κορυδαλλού, ύστερα από την τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψή τους στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Ο πρώτος - γερμανός υπήκοος - κινδυνεύει να εκδοθεί στη Γαλλία μετά από σχετικό ευρωένταλμα και η υπόθεσή του θα κριθεί οριστικά στον Άρειο Πάγο. Ο δεύτερος ζητείται να εκδοθεί στη Τουρκία ενώ περιμένει απάντηση στο αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας. Η τρίτη, Ozdemir Arzu, έχει απαλλαγεί από κάθε κατηγορία και ο τέταρτος, Gültekin Erol, δεν θα εκδοθεί στη Γερμανία που τον ζήτησε. Οι τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ζητούν με τη σειρά τους πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Και οι τέσσερεις αυτοί Τούρκοι αγωνιστές δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), οργάνωσης γνωστής για τους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και δημοκρατικούς της αγώνες ενάντια στο ανελεύθερο-αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας καθώς και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τούρκων και γενικότερα των μεταναστών στη γηραιά ήπειρο. Για τους αγώνες τους αυτούς έχουν διωχθεί και φυλακιστεί για πολλά χρόνια στα μπουντρούμια της Τουρκίας, ορισμένοι έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στην υγεία τους απ' τα βασανιστήρια.
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο μιας συντονισμένης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο επιχείρησης των διωκτικών αρχών. Εκτός από τη χώρα μας, μέλη της ΑΤΙΚ συνελλήφθησαν σε Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό είναι “έγκλημα” για τις καγκελαρίες της ΕΕ. Η πολιτική της φασιστικοποίησης που με συστηματικό τρόπο προωθείται στο πλαίσιο της άγριας ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής επίθεσης στην εργατική τάξη και τους λαούς βρίσκει πεδίο εφαρμογής μέσω του κακόφημου ευρωεντάλματος σε βάρος και αυτών των αγωνιστών.
Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται επιδεικτικά να πάρει θέση στο πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει, αφήνοντας τις τύχες των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ στα χέρια της δικαιοσύνης που δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη για το σύνολο των περιπτώσεων αυτών.
Η Επιτροπή εντείνει τη δράση της το επόμενο διάστημα πιστεύοντας ακράδαντα ότι πραγματική ασπίδα των αγωνιστών αυτών είναι η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε κάθε στάδιο των εκκρεμών διαδικασιών. Οι φρονηματικές-πολιτικές διώξεις των Τούρκων αγωνιστών μπορούν να μη περάσουν με τη πλατιά κινητοποίηση και φυσική παρουσία εργαζόμενων και λαού. Αποτέλεσμα αυτής της κατεύθυνσης και μια πρώτη νίκη ήταν η ακύρωση του γερμανικού ευρωεντάλματος σε πρώτο βαθμό στο Συμβούλιο Εφετών, απόφαση που ανοίγει νέους δρόμους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων πολιτικά διωκόμενων.
Τα δεκάδες (πάνω από 130) ψηφίσματα μαζικών φορέων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, οι υπογραφές προσωπικοτήτων από τον πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο, το κύμα συμπαράστασης που συνεχίζεται σ' όλη τη χώρα είναι ενδεικτικά τόσο των δημοκρατικών και προοδευτικών αισθημάτων του λαού μας όσο και της απαίτησης για την τελική δικαίωση των Τούρκων αγωνιστών και την επίτευξη των στόχων της Επιτροπής.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΥΡΩΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ!

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ! 

http://epitropistirixis.blogspot.gr/ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ 
28.5.15