Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας καταγγέλει τις συλλήψεις των Τούρκων αγωνιστών

Αρ. Πρωτ.: 25                                                                                                        Πάτρα, 19 Μαΐου 2015


Ψήφισμα

Το ΔΣ της ΕΙΝΑ καταγγέλλει τη σύλληψη των τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών, που έγινε πρόσφατα από την «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία, η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.
Οι τρεις έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων και ο τέταρτος είναι Γερμανός υπήκοος. Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία, που εκκρεμούσαν σε βάρος τους και εν τέλει η σύλληψη τους από το ελληνικό κράτος, έχουν ξεκάθαρο πρόσημο, καθώς δεν τους προσάπτεται καμία κατηγορία.
Ουσιαστικά διώκονται για την άποψη τους και τη δημοκρατική τους δράση!
Οι συλλήψεις αυτές είναι το επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα και συνολικά η ΕΕ σε όποιον αγωνίζεται. Μίας πολιτικής που στο όνομα της λεγόμενης «αντιτρομοκρατίας», οδήγησε το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της ΕΕ, σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία. Συγκαλύπτουν έτσι με τον πιο χυδαίο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο του τουρκικού κράτους. Προσπαθούν να κρύψουν ότι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός!
Στόχος αυτών των συλλήψεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών και ιδιαίτερα της Τουρκίας.
Το ΔΣ της ΕΙΝΑ καταγγέλλει τις συλλήψεις αυτές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές.

• Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ!
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
• ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

Ο Πρόεδρος
Τάσος Γιακουμής

Ο Γραμματέας
Γιώργος Ευφραιμίδης