Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης από το ΣΜΕΘ

Θεσ/νίκη 11/05/2015
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους Τούρκους αγωνιστές, Gültekin Erol, Kaya Turgut, Pektaş Deniz και της Ozdemir Arzu, που συνελήφθηκαν στις 15 και 18 Απρίλη, και καταγγέλλει την παράνομη προφυλάκιση του πολιτικού πρόσφυγα Mustafa Lafci στην Θεσσαλονίκη.
Η Ozdemir Arzu απαλλάχθηκε στις 30/4 από κάθε κατηγορία και έχει άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και μαζί με τους Gültekin Erol, ο Kaya Turgut ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Mustafa Lafci που παραμένει προφυλακισμένος εδώ και 6 μήνες στην Θεσσαλονίκη χωρίς κανένα στοιχείο σε βάρος του.
Οι παραπάνω αγωνιστές διώκονται για τις πολιτικές τους απόψεις και για τη δημοκρατική τους δράση. Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και η σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος είναι επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΕ και οι ΗΠΑ ενάντια σε όποιον αγωνίζεται.
Η Πολιτική αυτή οδήγησε το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της ΕΕ, σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία και διαρκείς επιθέσεις σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Αυτοί που στηρίζουν και προωθούν αυτήν την πολιτική ενάντια στους τούρκους αγωνιστές, είναι οι ίδιοι που στοχοποιούν όλους τους κοινωνικούς αγωνιστές σε κάθε χώρα που αντιδρούν ενάντια στα Μνημόνια, τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές, τον πόλεμο και τον φασισμό.
Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις συλλήψεις αυτές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Τούρκους αγωνιστές και ζητά:

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου
             Ο Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   ΣΙΑΓΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ