Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Δραστηριότητες της "Επιτροπής Στήριξης". Παρεμβάσεις σε γειτονιές της Αθήνας

Τη Δευτέρα 11/5, αντιπροσωπεία της Επιτροπής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» και συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Αναγνωστάκη, εξουσιοδοτημένο απ΄ τον Πανούση, όπου του τέθηκαν τα αιτήματα της απελευθέρωσης, της μη έκδοσης και του πολιτικού ασύλου για τους αγωνιστές της ATIK, τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης εάν δεν ικανοποιηθούν, με τον ίδιο να δηλώνει κατά κάποιον τρόπο «αναρμόδιος» σε λήψη τέτοιων αποφάσεων.
Ανάλογη ήταν και η στάση του Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Παπαϊωάννου - εξουσιοδοτημένου απ΄ τον Παρασκευόπουλο - αν και σε κλίμα μεγαλύτερης… «κατανόησης», κατά την παράσταση της Επιτροπής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, την Τετάρτη 13/5. Η Επιτροπή κατήγγειλε με Δελτίο Τύπου, στις 12/5, την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοση του Pektaş Deniz στη Γαλλία.

Την Πέμπτη 14/5 διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου για το θέμα στην ΕΣΗΕΑ όπου από εφημερίδες το παρών έδωσαν από την Εφημερίδα των Συντακτών, τον Δρόμο της Αριστεράς, το ΠΡΙΝ, την Προλεταριακή Σημαία και τον Λαϊκό Δρόμο καθώς και από το Α-Β. Το παρών έδωσε και αγωνιστής από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Το Σαββάτο (αύριο 16/5) θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε γειτονιές της Αθήνας για την ενημέρωση του αθηναϊκού λαού και την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης και πορείας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μάη, στις 7:00 μ.μ., στα Προπύλαια.
Το κίνημα αλληλεγγύης έχει πάρει μαζικές και διεθνής διαστάσεις. Οι εξελίξεις ως τώρα, όπως η πρώτη απόφαση του εφετείου εδώ στην Ελλάδα, δείχνουν ότι πρέπει να μαζικοποιηθεί ακόμη περισσότερο ώστε να αποτραπούν οι φυλακίσεις, οι απελάσεις και οι εκδόσεις των αγωνιστών στην Τουρκία ή οπουδήποτε αλλού!
Ως τώρα στη χώρα μας έχουν εκδοθεί δεκάδες ανακοινώσεις καταδίκης των συλλήψεων και αλληλεγγύης προς τους Τούρκους αγωνιστές. Αρκετές από τις οποίες έχουμε δημοσιεύσει και εδώ.

Οι παρεμβάσεις για αύριο που έχουν προγραμματισθεί ως τώρα είναι οι εξής:

  • Αθήνα: Μοναστηράκι 11:30 π.μ.
  • Περιστέρι: Πεζόδρομος 11:00 π.μ.
  • Χαλάνδρι: Κεντρική Πλατεία 12μ.
  • Δάφνη: Πλατεία Καλογήρων (Σταθμός Μετρό Δάφνης) 11:00 π.μ.
  • Πετρούπολη - Καματερό: Λαική αγορά Πετρούπολης 11:00 π.μ.