Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο Σύλλογος φοιτητών καταγγέλλει τη σύλληψη των τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών, που έγινε στις 18 Απριλίου στην Αθήνα, από την “αντιτρομοκρατική υπηρεσία”, η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.
Οι τρεις τους έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών αγώνων τους και ο τέταρτος είναι Γερμανός υπήκοος.
Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία, που εκκρεμούσαν σε βάρος τους και η εν τέλει σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος, έχουν ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο, καθώς δεν τους προσάπτεται καμιά κατηγορία. Ουσιαστικά διώκονται για την άποψή τους και τη δημοκρατική τους δράση!

Οι συλλήψεις αυτές είναι επακόλουθο της πολιτικής, που εφαρμόζει η
Ελλάδα και συνολικά η Ε.Ε. απέναντι σε όποιον αγωνίζεται.
Μιας πολιτικής, που στο όνομα της λεγόμενης “αντιτρομοκρατίας”, οδήγησε
το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της Ε.Ε., σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία.
Συγκαλύπτουν έτσι με τον πιο χυδαίο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο του τούρκικου κράτους. Προσπαθούν να κρύψουν ότι οι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός! Στόχος αυτών των συλλήψεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών και ιδιαίτερα της Τουρκίας.

Ο Σύλλογος φοιτητών καταγγέλλει τις συλλήψεις αυτές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Τούρκους αγωνιστές.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ