Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Το Ε.Κ. Χανίων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ για τους Τούρκους αγωνιστές

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καταγγέλλουν τη σύλληψη των τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών, που έγινε στις 18 Απριλίου στην Αθήνα, από την “αντιτρομοκρατική υπηρεσία”, η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.
Οι τρεις τους έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών αγώνων τους και ο τέταρτος είναι Γερμανός υπήκοος. Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία, που εκκρεμούσαν σε βάρος τους και η εν τέλει σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος, έχουν ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο, καθώς δεν τους προσάπτεται καμιά κατηγορία. Ουσιαστικά διώκονται για την άποψή τους και τη δημοκρατική τους δράση!
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση
, με πρωτεργάτη το γερμανικό κράτος, έχει αρχίσει να δημιουργείται εδώ και καιρό, με πρόσχημα την τρομοκρατία, ένα αυταρχικό κατασταλτικό νομικό πλαίσιο με στόχο ουσιαστικά τους ίδιους τους εργαζόμενους λαούς της Ευρώπης, με πρώτα θύματα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Μια πρακτική που συνάδει απόλυτα με τις κάθε είδους επεμβάσεις των ισχυρών της Ευρώπης μέσα κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άλλωστε η σύλληψη τους έγινε μόνο για να ικανοποιηθεί το τουρκικό κράτος και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχουν ξεκινήσει με τις αντίστοιχες ελληνικές ενάντια σε κάθε κοινωνικό αγωνιστή και στα 2 κράτη.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ