Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Ψήφισμα συμπαράστασης στους 4 Τούρκους αγωνιστές.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καταγγέλλει τη σύλληψη των τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών (Gultekin Erol,Kaya Turkut, Pektas Deniz, Ozdemir Arzu), που έγινε την περασμένη βδομάδα (15 και 18/4) από την «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία, η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.
Οι τρεις έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων και ο τέταρτος είναι Γερμανός υπήκοος.
Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία, που εκκρεμούσαν σε βάρος τους και η εν τέλει σύλληψή τους από το ελληνικό κράτος, έχουν ξεκάθαρο πρόσημο, καθώς δεν τους προσάπτεται καμία κατηγορία.
Ουσιαστικά διώκονται για την άποψή τους και τη δημοκρατική τους δράση!

Οι συλλήψεις αυτές είναι το επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα και συνολικά η ΕΕ απέναντι σε όποιον αγωνίζεται.
Μιας πολιτικής που στο όνομα της λεγόμενης «αντιτρομοκρατίας», οδήγησε το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της ΕΕ, σε σωρεία συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία. Συγκαλύπτουν έτσι με τον πιο χυδαίο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο του τούρκικου κράτους. Προσπαθούν να κρύψουν ότι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός!
Στόχος αυτών των συλλήψεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών και ιδιαίτερα της Τουρκίας.
Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού έχει στην πλάτη του αντίστοιχες εμπειρίες καταστολής σε διαδηλώσεις, συλλήψεων και διώξεων αγωνιστών που παλεύουν για τον τόπο τους. Η καταστολή δεν μας λύγισε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας, πλάι σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καταγγέλλει τις συλλήψεις αυτές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αμέριστη αλληλεγγύη του στους Τούρκους αγωνιστές.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
  • ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!