Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Συλλήψεις αγωνιστών από την Τουρκία - Καταγγελία

Τα αστικά ΜΜΕ αναπαράγουν, σχεδόν καρμπόν δελτίου τύπου της αστυνομίας, την είδηση για τη σύλληψη δύο Τούρκων από την Αντιτρομοκρατική στο Παγκράτι. Τους παρουσιάζουν ως καταζητούμενους για τρομοκρατία από ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς να υπενθυμίσουμε αυτό που δεν ..."γνωρίζουν" τα επίσημα ΜΜΕ. Ότι εδώ και πάνω από δύο χρόνια σε όλη την Ευρώπη, προφανώς και στη χώρα μας, υπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση διώξεων, συλλήψεων και απελάσεων προς την Τουρκία, όπου κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους εκτός από την ελευθερία τους, αγωνιστών αριστερών οργανώσεων που για το τουρκικό καθεστώς θεωρούνται τρομοκράτες.
Σχετικά με τις τελευταίες συλλήψεις το ΚΚΕ(μ-λ) εξέδωσε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη σύλληψη τεσσάρων αγωνιστών από την Τουρκία από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία η οποία εισέβαλε πάνοπλη στα σπίτια τους.
Οι τρεις από τους αγωνιστές που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, γιατί στη δική τους διώκονται για τους δημοκρατικούς τους αγώνες, έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην χώρα μας και ο τέταρτος είναι γερμανός υπήκοος.
Σε βάρος τους εκκρεμούσαν Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Γαλλία και Γερμανία και κινδυνεύουν με άμεση απέλαση σε αυτές τις χώρες.
Οι συλλήψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των συντονισμένων επιχειρήσεων τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης των αγωνιστών από την Τουρκία, που έχουν εξαπολύσει εδώ κι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος.
Καλούμε οργανώσεις της Αριστεράς, συλλόγους και σωματεία, κάθε δημοκράτη και αγωνιστή να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τους Τούρκους αγωνιστές, να απαιτήσουν να μην απελαθούν στις χώρες όπου καταζητούνται, πολύ περισσότερο στη Τουρκία, και να τους δοθεί πολιτικό άσυλο.http://www.kkeml.gr/