Σελίδες

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Απελευθερώθηκε ο κρατούμενος Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι ένας από τους κρατούμενους της δίκης του TKP/ML!

Ο Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι, ένας από τους 10 κρατούμενους επαναστάτες που συνελήφθησαν την συντονισμένη επιχείρηση του Τουρκικού και του Γερμανικού κράτους της 15 Απρίλη του 2015 σε διαφορετικά κράτη της Ευρώπης ταυτόχρονα, απελευθερώθηκε για λόγους υγείας με σημερινή απόφαση των δικαστών του 7ου ποινικού τμήματος. Αφέθηκε ελεύθερος για την θεραπεία, με την διαταγή της γερουσίας του δικαστηρίου να μην απομακρυνθεί από τα όρια του Μονάχου.

Στην δίκη που είναι γνωστή στην κοινή γνώμη ως «Η δίκη των κομμουνιστών στο Μόναχο» 10 επαναστάτες κομμουνιστές κρατούμενοι δικάζονται με την κατηγορία ότι είναι μέλη και στελέχη του TKP/ML, από τις 17 Ιούνη του 2016 με βάση το άρθρο 129/b του γερμανικού ποινικού κώδικα. Οι 10 επαναστάτες κομμουνιστές που διώκονται χωρίς καμία δικαιολογία υποστηρίζουν κάθε στιγμή την σωστή άποψη «η επαναστατική πάλη είναι νόμιμη παντού!», εκφράζοντάς το σε κάθε δικάσιμο, στην πολιτική τους υπεράσπιση, καταδικάζοντας το ιμπεριαλιστικό σύστημα και κάθε είδους αντίδραση στον κόσμο, δεν είναι σε κρίσιμη θέση, αυτοί που είναι σε κρίσιμη θέση είναι αυτοί που δικάζουν.

Ο Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι στην σύντομη ανακοίνωση που έκανε μπροστά από το δικαστήριο του Ανώτερου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μονάχου, ευχαρίστησε όλους τους συντρόφους του που σε όλη τη διάρκεια της δίκης δεν τους άφησαν μόνους, τους φίλους, τους επαναστάτες, τις δημοκρατικές οργανώσεις και το κοινό, που σε όλη τη διάρκεια της δίκης τους υποστήριξαν και θα τους υποστηρίξουν και όλους όσους έδειξαν την επαναστατική τους αλληλεγγύη. Ο Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι έφυγε με τους δικηγόρους του από το δικαστήριο για τις διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν στις φυλακές του Μονάχου. Θα κάνει την θεραπεία του στο Μόναχο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη στις 9.30πμ.

http://www.avrupahaber1.org/