Σελίδες

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι : “Το επαναστατικό φρόνημα δεν παραδίδεται !” Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστήριο του Μονάχου στις 2 Ιουνίου



Στο Ανώτατο δικαστήριο του Μονάχου, συνεχίζεται η δίκη  των  Μουσλούμ Ελμά, Σεϊτ Αλί Ουγούρ, Χαϊντάρ Μπερν, Ερχάν Ακτούρκ, Μουσά Μτεμίρ, Μπανού Μπουγιουκαβτζί, Σινάν Αϊντίν, Σαμί Σολμάζ, Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι και Νενίζ Πεκτάς  στελεχών της ΑΤΙΚ  που κατηγορούνται ως  μέλη και καθοδηγητές του TKP/ML. Η δίκη  έχει γίνει  γνωστή σαν « η δίκη των κομμουνιστών στο Μόναχο».  Στις 29 του Μάη απορρίφθηκε το αίτημα των δικηγόρων για να αποφυλακιστεί με όρους   για λόγους υγείας ο Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι .

Ο Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από την μακροχρόνια φυλάκιση και τα βασανιστήρια στις τουρκικές φυλακές, τα οποία επιδεινώθηκαν στην δίχρονη προφυλάκιση στις  απάνθρωπες συνθήκες  της απομόνωσης και τα  βασανιστήρια στις γερμανικές φυλακές. Οι δικηγόροι υπέβαλαν το αίτημα σύμφωνα με τον νόμο εδώ και  πολύ καιρό με βάση τον  ιατρικό φάκελο που παρακολουθεί την   κατάσταση της υγείας του.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα με την επιχειρηματολογία ότι ο κατηγορούμενος  δεν συνεργάζεται με το δικαστήριο και δεν έδωσε  τις πληροφορίες που του ζητήθηκαν ! Στην απόρριψη του αιτήματος   στην οποία το διακστήριο προκλητικά τονίζει : «στο χέρι σας είναι το πόση θα είναι η ποινή σας, αποδεχτείτε τις κατηγορίες, να είστε ανοιχτοί στην συνεργασία με το δικαστήριο για να συζητήσουμε την απελευθέρωσή σας» ( !!!) , ο Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι απάντησε  : «οι προσδοκίες τους είναι σημάδι ότι οι αστοί εισαγγελείς και οι δικαστές δεν ξέρουν το επαναστατικό φρόνημα. Τους λέμε ότι προσπαθούν άδικα όσοι νομίζουν ότι θα παραδοθούμε εμείς που πολλά χρόνια μείναμε στις φυλακές και βιώσαμε  βασανιστήρια. Το επαναστατικό φρόνημα δεν παραδίδεται».
Είναι συχνό φαινόμενο  τα γερμανικά δικαστήρια να προσπαθούν  να χρησιμοποιούν  τους κατηγορούμενους  μετανάστες σαν συνεργάτες και καταδότες χρησιμοποιώντας  ως  διαπραγματευτικό χαρτί την πρόσβαση σε  ιατρική θεραπεία  όταν χρειάζονται ιατρική θεραπεία σε περιπτώσεις προβλημάτων  υγείας.

Η Διεθνής Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους (UPOTUDAK) καλεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απάνθρωπη και παράνομη στάση του δικαστηρίου, την Παρασκευή 2 Ιουνίου  στις 11πμ μπροστά στο ανώτατο δικαστήριο του Μονάχου.