Σελίδες

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Δίκη της ΑΤΙΚ. Ντενίζ Πεκτάς: Οι διώξεις και τα βασανιστήρια δεν θα μας κάνουν να υποχωρήσουμε!

Ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους

Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους (UPOTUDAK - Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi) κάνει αναφορά στην απάνθρωπη μεταχείριση που υπέστη πρόσφατα ένας από τους κατηγορούμενους στη δίκη της ΑΤΙΚ, η οποία συνεχίζεται στο Μόναχο. Ο Ντενίζ Πεκτάς κατήγγειλε την κακομεταχείριση που αντιμετώπισε και απηύθυνε ένα συντριπτικό κατηγορώ στο γερμανικό κράτος και την κυβέρνησή του. Η Επιτροπή αναφέρει αναλυτικά:

“Η απάνθρωπη μεταχείριση των δικαζόμενων κομμουνιστών δεν έχει τέλος. Τα βασανιστήρια εφαρμόζονται από τη σύλληψη έως και σήμερα. Οι κρατούμενοι είναι σε κελιά απομόνωσης, μεταφέρονται κατά περιόδους αλυσοδεμένοι στο δικαστήριο, υφίστανται σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, όπως ο Μεχμέτ Γιεσίλτζαλι και τώρα ο Ντενίζ Πεκτάς. Μετά τη δικάσιμο της 17 Μάρτη, το αστυνομικό όχημα που μετέφερε τον Ντενίζ Πεκτάς στη φυλακή ενεπλάκη σε τροχαίο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του και να λιποθυμήσει. Μετά το τροχαίο, αντί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για θεραπεία, κλείστηκε στο κελί της απομόνωσης! Μόνο μετά από 5,5 ώρες διαμαρτυριών τον πήγαν στο γιατρό. Τα απάνθρωπα βασανιστήρια, που επαναλαμβάνονται αρκετές φορές, είναι μια απόδειξη της μεροληπτικής στάσης του γερμανικού κράτους και του δικαστικού συστήματος ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους της ΑΤΙΚ.
Στην ακροαματική διαδικασία της 27 Μάρτη ο Ντενίζ Πεκτάς κατέθεσε μήνυση. Στη μηνυτήρια αναφορά του λέει: «Αξιότιμοι δικαστές, κοντά δυο χρόνια από τη σύλληψή μου η -επί ένα χρόνο σχεδόν- διεξαγωγή της δίκης αποδεικνύεται πως είναι ένα θέατρο. Είναι μια παρωδία… Όλοι ξέρουν ότι αυτή η δίκη είναι μια πολιτική δίκη. Με τις ποινές που θα επιβάλετε σε μένα και τους συντρόφους μου λόγω του επαναστατικού μας αγώνα προσπαθείτε να εμποδίσετε την πάλη και την ελευθερία μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, ξέρουμε ότι το δικαστήριό σας δεν είναι αμερόληπτο και δεν το αναγνωρίζουμε.
Όταν δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε την πάλη για την επανάσταση, το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, πήραμε την απόφαση ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσουμε κάθε είδους διώξεις και επιθέσεις. Οι πολιτικές των διώξεων και της καταστολής δεν θα μας σταματήσουν. Παλεύουμε για την απελευθέρωση και τη σωτηρία της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων λαών. Απ’ αυτό δεν θα υποχωρήσουμε! Με αυτές μου τις δηλώσεις θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε όσα συμβαίνουν στις φυλακές σας και σε μένα.

Η συστηματικά εφαρμοζόμενη απομόνωση στις γερμανικές φυλακές, ο περιορισμός των βιβλίων και των περιοδικών, η απαγόρευση της τηλεόρασης, ο έλεγχος των κελιών με σκυλιά και οι προσβλητικές επιθέσεις και συμπεριφορές εναντίον των κρατουμένων είναι μερικές από τις μορφές των βασανιστηρίων. Μετά το τροχαίο ατύχημα, αντί να με πάνε στο νοσοκομείο, με έκλεισαν σε ένα κελί για 5,5 ώρες χωρίς παράθυρο, χωρίς εξαερισμό, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Δεν μου δόθηκαν τα φάρμακα που έπρεπε να πάρω για την υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά αντίθετα κρατήθηκα σε ένα κελί, όχι σ’ αυτό που μένω, αλλά σε ένα άλλο αποπνικτικό, με ανοιχτή τουαλέτα με τη μυρωδιά της αποχέτευσης. Αυτές οι πρακτικές είναι φασιστικές πρακτικές, που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Όλα τα κατασταλτικά μέτρα που εφαρμόζονται στις γερμανικές φυλακές είναι η επίσημη κρατική πολιτική του ιμπεριαλιστικού γερμανικού συστήματος, που θέλει να κάνει μαθήματα δημοκρατίας σε άλλους. Δεν μπορεί να εμφανίζεται μόνο σαν λάθος των φρουρών και της αστυνομίας. Οι διώξεις που εφαρμόζονται στη Γερμανία είναι μια μορφή των φασιστικών πρακτικών που εφαρμόζει το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης απέναντι σε λαούς, επαναστάτες και κομμουνιστές που αγωνίζονται. Γι' αυτό μεταφέρω στο κοινό και στο δικαστήριο τη συστηματική πολιτική των βασανιστηρίων του γερμανικού κράτους».

Οι απάνθρωπες πρακτικές εναντίον των πολιτικών κρατουμένων, τα βασανιστήρια και η απομόνωση είναι κομμάτι της πολιτικής του γερμανικού κράτους ενάντια στους επαναστάτες, τους σοσιαλιστές και τους κομμουνιστές. Ενώ επανειλημμένα και σε πολλές διεθνείς συνθήκες έχει αποτυπωθεί ότι τα βασανιστήρια είναι έγκλημα, όπως αποδείχθηκε πολλές φορές, συνεχίζονται. Στη δίκη των κομμουνιστών στο Μόναχο έγιναν μηνύσεις για τα βασανιστήρια που εφαρμόζονται, αλλά καμιά από αυτές δεν έφερε αποτελέσματα.
Ως Διεθνής Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους, καλούμε το δημοκρατικό κίνημα να ευαισθητοποιηθεί για να σταματήσουν τα βασανιστήρια, για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των πολιτικών κρατουμένων, για την κατάργηση της παραγράφου 129 του γερμανικού ποινικού κώδικα και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Να γίνουμε η φωνή των πολιτικών κρατουμένων στους δρόμους ενάντια στα βασανιστήρια και την κακή μεταχείριση.

• Να σταματήσουν τα βασανιστήρια και η απάνθρωπη αντιμετώπιση των πολιτικών κρατουμένων!

• Να καταργηθεί η παράγραφος 129!

• Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους!”