Σελίδες

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Γερμανία -Ελβετία Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ !


Στις 17 Μάρτη στο Μόναχο   πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δικαζόμενους της ΑΤΙΚ, μέσα στο δικαστικό μέγαρο και  μπροστά στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη. Η δίκη διακόπηκε  και συμμετείχαν στην συγκέντρωση και οι παρατηρητές της δίκης. Ο δικηγόρος της Μπανού Μπουγιούκαβτζι   επεσήμανε την ανάγκη να μεγαλώσει  και άλλο  το κίνημα  αλληλεγγύης. 
Ο εκπρόσωπος του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος Γερμανίας (MLPD) τόνισε ότι αποκαλύφθηκε ακόμη μια φορά ότι είναι μια αυθαίρετη δίκη και είναι καθήκον  όλων των δημοκρατικών και επαναστατικών οργανώσεων να απαντήσουν από κοινού.  Ο εκπρόσωπος της Παρτιζάν δήλωσε : « τον αγώνα μας δεν μπορούν να τον σταματήσουν και κάτω από οποιεσδήποτε  συνθήκες θα συνεχίσουμε αγωνιζόμαστε». Μίλησαν εκπρόσωποι της «Νέας Δημοκρατικής Νεολαίας» και  της γυναικείας οργάνωσης «Courage»  οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη της διεύρυνσης  των κινήσεων αλληλεγγύης.  Από την πλευρά της Διεθνούς επιτροπής  για τους πολιτικούς κρατούμενους (UPODUTAK) στάλθηκε  το μήνυμα της αλληλεγγύης και της πάλης για την υπεράσπιση των κρατουμένων και επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να μείνει κανένας σιωπηλός μπροστά σ’ αυτήν την δίωξη. Η εκδήλωση τέλειωσε με τα συνθήματα στα οποία  κυριάρχησε το «Η ΑΤΙΚ δεν είναι μόνη !».

Στην Νυρεμβέργη στις 18 Μάρτη σε αίθουσα της ATIF  πραγματοποιήθηκε συμπόσιο αλληλεγγύης και ενημέρωσης στους επαναστάτες κρατούμενους της ΑΤΙΚ.  Επειδή οι δυο κρατούμενοι,  Dr.Banu Büyükavcı  και ο σύζυγός της Dr. Sinan Aydın, ζούσαν και εργαζόταν στην Νυρεμβέργη το κοινό της εκδήλωση ήταν κυρίως Γερμανοί δημοκράτες και επαναστάτες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δικηγόροι των κρατουμένων, εκπρόσωπος της Κόκκινης Βοήθειας (Rote Hilfe ) και της Αριστερής Συμμαχίας της Νυρεμβέργης (Nürnberg Linke Liste). Από όλους τους ομιλητές έγινε σαφές ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι αγωνιστές της ΑΤΙΚ  δεν   υπόκεινται στο ποινικό κώδικα και πως  είναι μια δίωξη πολιτική για την αντίστασή τους στην κρατική τρομοκρατία του τουρκικού κράτους.  Ακόμη τονίστηκε ότι η δίκη των κομμουνιστών της ΑΤΙΚ είναι μια δίκη πιλότος ενάντια σε όλους τους προοδευτικούς, τους αντιπολιτευόμενους, τους επαναστάτες και τους κομμουνιστές. Στοχεύει στον εκφοβισμό των επαναστατών μεταναστών και προσφύγων και ιδιαίτερα  ενάντια στις επαναστατικές οργανώσεις
Στις 17 Μάρτη με πρόσκληση της ITIF, του RJG και του χώρου πολιτισμού και νεολαίας της Ζυρίχης οργανώθηκε στον χώρο πολιτισμού και νεολαίας εκδήλωση με αφορμή την διεθνή ημέρα για τους πολιτικούς κρατούμενους. Οι συμμετέχοντες έγραψαν  επιστολές και κάρτες που τυπώθηκαν για τους κρατούμενους της ΑΤΙΚ. Με προτεραιότητα στους κρατούμενους της Ευρώπης και της Τουρκίας στάλθηκαν επιστολές σε πολλές χώρες  αξιοποιώντας το ταχυδρομείο για να μπει η φωνή και η ανάσα του έξω κόσμου στα κελιά της απομόνωσης.
Τέλος  στις 16  Μάρτη στο Μόναχο,  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση συζήτηση από το συνδικάτο Verdi  για την αλληλεγγύη στους κομμουνιστές κρατούμενους της ΑΤΙΚ και ιδιαίτερα στην Μπανού Μπουγιούκαβτζι που είναι μέλος του συνδικάτου και ενάντια στο ρατσισμό που υφίστανται οι μετανάστες - μέλη του συνδικάτου από τις φασιστικές και ρατσιστικές οργανώσεις.  Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα της «Ενωσης Γερμανικών Συνδικάτων» και συμμετείχαν ομιλητές  εκπρόσωποι από την  Rote Hilfe, την  ATİK-UPOTUDAK, ο πρόεδρος της επιτροπής των μεταναστών του συνδικάτου VERDI της Νυρεμβέργης και δικηγόροι από την δίκη της ΑΤΙΚ.  Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αγωνιστική στάση των διωκόμενων και στην οργανωμένη από κοινού  δίωξη των γερμανικών και τουρκικών αρχών. Επεσήμαναν την αγωνιστική στάση των κατηγορούμενων  στο δικαστήριο. 

Η εκπρόσωπος του Αριστερού Κόμματος Γερμανίας  Ulla Jelpke ανέδειξε το γεγονός ότι τα τελευταία δέκα χρόνια το TKP/ML είναι κυρίαρχο  θέμα  ανάμεσα  σε αυτά   που συζητάνε οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας με τις αντίστοιχες της Γερμανίας, βασιζόμενη στα στοιχεία που προέρχονται από απάντηση της 26-10-2015 σε κοινοβουλευτική ερώτηση. Ιδιαίτερα μετά το 2013 άρχισε η εντατική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των  δυο κρατών. Αναφέρθηκε στην δικτατορία στην Τουρκία και τις διώξεις, τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις σε φυλακές υψίστης ασφαλείας των κομμουνιστών, των επαναστατών, των Κούρδων, των Αλεβιτών και τις σφαγές όλων των μειονοτήτων. Τόνισε ότι αυτοί που ετοίμασαν το μεγαλύτερο μέρος του κατηγορητηρίου είναι σήμερα φυλακισμένοι για πλαστογράφηση.